Duurzame schoenen voor mannen: onze schoenen gaan met gemak tien (!) jaar mee
Duurzame schoenen zijn momenteel erg in trek en daar hebben wij gelukkig veel ervaring mee. Een paar van onze VanPalmen-schoenen gaan namelijk met gemak tien jaar mee, mits je uiteraard zelf ook een beetje aan onderhoud doet. Dat heeft te maken met twee dingen:
  • we gebruiken alleen leer van zéér hoge kwaliteit, dat dus erg lang meegaat
  • onze schoenen worden gemaakt volgens de goodyear-maakwijze, waardoor ze zonder problemen meerdere malen te verzolen zijn

schoenen verzolen

Duurzame schoenen zijn goedkope schoenen

Duurzame schoenen zijn logischerwijs een betere investering dan de goedkope schoenen die je na een jaar weer weg kunt gooien. Door de solide maakwijze van onze schoenen zijn ze in de aanschaf weliswaar wat duurder (want er wordt meer materiaal gebruikt en het is arbeidsintensiever), maar vervolgens gaan ze zoals gezegd dus wel met gemak tien jaar mee. 

Koop jij schoenen in de prijscategorie tot 200 euro, dan is de kans groot dat ze niet volgens de goodyear-maakwijze gemaakt zijn en dus beduidend minder duurzaam. Het loont daarom altijd om even te onderzoeken op welke manier de schoenen die je op het oog hebt gemaakt worden.

goodyear maakwijze

Duurzaam ≠ vegan

Dat onze schoenen duurzaam zijn, betekent niet dat ze ook vegan zijn. Ze worden namelijk wel gemaakt van hoogwaardig runderleer. Hoewel het logischerwijs niet veel leer is dat je gebruikt om tien jaar op te lopen, willen we daar wel duidelijk in zijn. 

We zijn momenteel ook bezig met het ontwikkelen van vegan-schoenen voor in ons assortiment. Schrijf je dus vooral in voor onze nieuwsbrief of volg ons op onze socials om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen!