Frequently Asked Questions

Hieronder vind je een overzicht van vaak aan ons gestelde vragen. Heb je nog een prangende vraag die hier niet tussen staat? Neem dan vooral even contact met ons op!

Bestellen en verzenden

ALS IK NU BESTEL, WANNEER KRIJG IK MIJN BESTELLING DAN BINNEN?

Als je voor 12:00 uur bestelt, verzenden wij je bestelling sowieso nog dezelfde dag. Is het 12:00 uur geweest maar MOET je de schoenen morgen binnen hebben? Dan kunnen wij dat uiteraard wel even voor je fixen. App dan even naar 0638053515 met je verzoek en wij regelen het even voor je.

REKENEN JULLIE VERZEND- EN RETOURKOSTEN?

Nope

KAN IK MIJN BESTELLING ALTIJD RETOURNEREN?

Binnen de grenzen van de redelijkheid: yup. Uiteraard moeten de schoenen ongedragen zijn, maar wat betreft te termijn zijn wij niet moeilijk. Officieel krijg je van ons 28 dagen, maar ook op dag 29 kun je je bestelling gewoon nog retourneren. Mits ongedragen dus.

HOE RETOURNEER IK MIJN BESTELLING?

Bij voorkeur niet, maar als het echt nodig is: je krijgt na het plaatsen van je bestelling altijd een bevestigingsmail van ons. Daarin zit ook een retourlink, waarmee je een verzendlabel kunt downloaden en die je vervolgens op de zak/doos kunt plakken. Maar waarom zou je dat willen doen?!

VERZENDEN JULLIE OOK NAAR HET BUITENLAND?

Uiteraard. Afhankelijk van naar welk land zou het alleen wel kunnen dat je iets bij moet betalen voor de verzending.

Onze schoenen

HOE WEET IK WAT DE JUISTE MAAT IS?

Het vervelende van de schoenenbranche is dat er geen universele maatvoering is, maar je kunt het beste de maat bestellen die je 'normaal' ook bestelt. Onze schoenen vallen niet ruim of klein.

WAAR WORDEN JULLIE SCHOENEN GEMAAKT?

Onze schoenen worden gefabriceerd in Portugal, bij de beste schoenenfabriek van het land. Althans, dat vinden zij. En wij ook. Ze werken alleen met topkwaliteit materialen en alle schoenen worden uitgebreid geïnspecteerd voordat ze naar Nederland worden gestuurd. Topspul dus!

HOE MOET IK DE SCHOENEN VERZORGEN?

Al onze schoenen zijn van topkwaliteit leer gemaakt. Om leer soepel te houden, zul je ze af en toe dus wel even moeten behandelen. Omdat onze schoenen Goodyear gestikt zijn, kunnen ze eenvoudig verzoold worden. Als jij er dus voor zorgt dat het leer goed blijft, gaan je schoenen met gemak vele jaren mee!

Betalen

WELKE BETAALMETHODEN ACCEPTEREN JULLIE?

Eigenlijk alle gangbare, waaronder IDEAL, Credit Card, PayPal en Klarna (Achteraf betalen).

KAN IK BETALEN NA LEVERING?

Jazeker. Wij maken gebruik van Klarna (achteraf betalen), dus je kunt ook pas na tevredenheid het geld overmaken. Maar in principe is dat overbodig, want je bent gegarandeerd tevreden als je je bestelling ontvangt.

IK BEN INFLUENCER, KAN IK OOK GRATIS SCHOENEN KRIJGEN IN RUIL VOOR EEN SOCIAL POST?

Nee

Willekeurige vragen

WAAROM IS DE X EIGENLIJK HET SYMBOOL VAN DE KUS GEWORDEN?

Interessante vraag. Dat heeft ermee te maken dat er vroeger veel analfabeten waren. Als deze mensen een contract (of wat er in die tijd voor doorging) moesten tekenen, konden zij hun naam dus niet schrijven. In plaats daarvan moesten zij een X op het lijntje zetten. En om de X geloofwaardig te maken moesten ze er, jawel, een kus op geven ter bezegeling.

BRITNEY OF CHRISTINA?

Hmm, dat is een lastige. Als Toxic over de speakers knalt van de burelen van VanPalmen dan gaat het dak eraf, maar Hurt en Beautiful kunnen onze goedkeuring ook wegdragen. Toch gaan we uiteindelijk voor Britney. Niet omdat ze per se een betere artiest is, maar wel omdat ze een erg moeilijke tijd heeft gehad door de curatele-stelling. It's Britney bitch!

WAAROM KAN IK SOMS OVERDAG DE MAAN ZIEN?

Dat komt omdat de maan niet zijn eigen licht uitstraalt, maar het licht van de zon reflecteert. Dat kan dus ook overdag gebeuren. De zichtbaarheid overdag is ook afhankelijk van de positie ten opzichte van de zon en aarde: zijn de zon en de maan aan dezelfde kant t.o.v. de aarde, dan is de maan zichtbaar. Zitten ze aan weerszijden van de aarde, dan is de maan overdag niet zichtbaar (omdat de aarde het zonlicht dus blokkeert).

WAAROM HEET DE STAART VAN EEN STEGOSAURUS EEN THAGOMIZER?

Dit is nog eens een geinig feitje. In 1982 maakte Gary Larson in zijn Cartoonreeks The Far Side een strip over een leraar-holbewoner die aan zijn leerling-holbewoners uitlegt dat de staart van een stegosaurus de Thagomizer heet, vernoemd naar de overleden Thag Simmons. Hoewel dit allemaal verzonnen was door de cartoonist, werd het door de paleontologen wel gewaardeerd en omdat er nog geen officiële naam was voor de staart van de stegosaurus, besloten ze de naam Thagomizer informeel maar te adopteren.

MAAR, DIT HEEFT TOCH ALLEMAAL NIKS MEER MET SCHOENEN TE MAKEN?

Dat klopt, maar het was wel interessant toch?

Privacybeleid