Brogues - nette en stijlvolle herenschoenen van topkwaliteit

Brogues is een verzamelnaam voor nette schoenen met decoratieve perforaties in het leer. Deze perforaties hadden van oudsher vooral een praktische reden: om de waterafvoer te regelen wanneer je bijvoorbeeld door een drassig veld liep. Brogue is namelijk een woord dat stamt uit het Gaelic, de taal die zijn oorsprong vindt in Ierland en Schotland. En daar moest men nog wel eens door drassige velden lopen...

Brogue schoenen: voor welke gelegenheid?

Vroeger waren brogues dus hoofdzakelijk in gebruik als outdoorschoenen. Maar toen die functie overbodig raakte, transformeerde het model naar een klassieke en formele zakenschoen. De perforaties werden een luxe detail en een zakelijke outfit was daarom pas echt compleet als je een fris gepoetst setje brogues onder je pantalon droeg.

brogue schoenen

Smart-casual Schoenen

Maar sinds het begin van deze eeuw zijn de brogues langzaamaan getransformeerd tot zogeheten smart-casual schoenen, of in gewone-mensentaal schoenen die passen bij een comfortabele en nette look. Een paar stoere of felgekleurde brogues onder een spijkerbroek is tegenwoordig een prima outfit voor op het werk of een (in)formeel feest.

Brogues by VanPalmen - kleurrijk en van topkwaliteit

Onze Quirey-collectie bestaat uit een bonte verzameling brogues, gemaakt van topkwaliteit leer en voorzien van stijlvolle perforaties. Deze schoenen zijn bovendien gemaakt volgens de goodyear-maakwijze, wat betekent dat ze met een klein beetje onderhoud dus met gemak tien jaar mee gaan. 

Zoek jij dus een paar nette en opvallende brogues voor jouw werk- of vrijetijdsoutfit? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!