Geboorte van O'Quirey

Geboorte van O'Quirey

In 2002, het jaar van de introductie van de Euro, het huwelijk van Wim-Lex en Maxima, en een Nederland-loos WK, gebeurt er ook nog iets relevants: O'Quirey wordt geboren. Gebaard door Jan Palmen, de Drentse ondernemer met een voorliefde voor kunst, kleur en provocatie.

Kleur wordt de standaard

Kleur wordt de standaard

O'Quirey was dé voorloper op het gebied van kleurrijke schoenen voor mannen. Met name de 'Berlino' collectie werd erg populair in Nederland. Goodyear gestikte full brogue schoenen (mond vol) van topkwaliteit, verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog. Nette schoenen waren tot die tijd hoofdzakelijk verkrijgbaar in zwart, bruin en donkerblauw, maar de Berlino-collectie veranderde het straatbeeld in de loop der jaren in een stuk vrolijker aangezicht.

Johan Derksen

Johan Derksen

Waarschijnlijk de bekendste, maar in elk geval de meest spraakmakende drager van het merk O'Quirey werd Johan Derksen. De beroeps-provocateur met een voorliefde voor relletjes, kleedkamerhumor en uitstekende muziek. Met de regelmaat van de klok legde hij zijn schoenen trots op de tafel van Voetbal Inside, Voetbal International en later Veronica Inside. De rebelse analist werd zodoende al snel het boegbeeld van O'Quirey.

O'Quirey wordt VanPalmen

O'Quirey wordt VanPalmen

Na pak 'm beet 18 succesvolle jaren gaat Jan Palmen uiteindelijk met pensioen. Als geestelijk vader van Coach, Fosbury en O'Quirey heeft hij genoeg nagelaten aan de wereld en is het nu tijd om zich te richten op zijn jongste passie: kunst. O'Quirey wordt overgenomen door Tijmen Venhorst en Jory Bosch, eveneens Drentse ondernemers die samen het merk nieuw leven in gaan blazen.

Zij besloten uiteindelijk om de naam O'Quirey te veranderen in VanPalmen, als hommage aan de geestelijk vader van de schoenen (Jan Palmen dus).

Zijn beroemde Berlino-schoenen werden gebombardeerd tot de Quirey-collectie en inmiddels wordt er druk gewerkt aan een nieuwe lijn sneakers, Chelsea Boots en een nieuwe dameslijn. Hou VanPalmen dus in de gaten!