Schoenen onder pak: wat kies je?

Schoenen onder pak: wat kies je?

Hoe mooi je pak ook is, de keuze van je schoenen kan je look maken of breken. In dit artikel vertellen wij je welke schoenen je het beste kunt combineren met de meest voorkomende kleuren pakken (blauw, grijs, bruin en zwart). We geven je daarin drie adviezen: voor de klassieke look, de sportieve look en de opvallende look. Heb je een vraag over een bepaalde kleurencombinatie? App die dan gerust even naar 0638053515 en ik help je daar zo snel mogelijk mee!

Schoenen onder een zwart pak

Onder een zwart pak horen traditiegetrouw zwarte schoenen. Zéker als het om een smoking gaat. Een paar stijlvolle, zwarte lakschoenen is dan de meest voor de hand liggende keuze. Wil je een wat sportievere, opvallende look? Dan zijn witte sneakers de beste keuze, omdat dit voor een mooi contrast zorgt. Naast witte sneakers zou je ook kunnen denken aan bordeauxrode sneakers of sneakers met een grijstint, maar de meest voor de hand liggende keuze zijn de witte.

zwart pak witte sneakers

De meer gedurfde keuze is afhankelijk van de rest van je outfit. Rood, geel, roze, fuxia en groen matchen allemaal uitstekend met zwart, maar dan is het wel belangrijk dat je de rest van je kleding daarop aanpast. Draag bij voorkeur een wit overhemd (in elk geval geen overhemd met felle kleuren en drukke patronen) en probeer de gekozen kleur schoenen ook in accenten in je outfit terug te laten komen. Bijvoorbeeld op je overhemd (niet een helemaal rood overhemd, maar met rode details) of bijvoorbeeld een stropdas van gelijke kleur. 

Wat je niet moet dragen onder een zwart pak: lichtbruine schoenen, blauwe schoenen en grijze schoenen. 

Schoenen onder een blauw pak: do's & don'ts

Je hebt uiteraard verschillende kleuren blauw, maar we hebben het hier even over de meest gekozen kleur blauw voor een pak: marineblauw. Of als je wat minder bekend bent met de verschillende kleuren een soort van donkerblauw 😉 De klassieke keuze bij een blauw pak is een nette, cognac-kleurige schoen. Dit zorgt voor een stijlvolle look die eigenlijk voor elke gelegenheid geschikt is. Let daarbij wel op dat je niet té lichte kleuren bruin kiest: dat zorgt juist voor een goedkope uitstraling. Heb je geen nette, bruine schoenen? Dan kun je ook met een gerust hart voor zwarte schoenen kiezen.

Ook bij een blauw pak zijn voor een sportievere look de witte sneakers een goede uitkomst. Let daarbij wel op dat het mooie, effen sneakers zijn zonder al te veel branding, dat hoort niet bij een pak. 

Voor de meest opvallende keuze adviseren wij onze gele brogues. Omdat deze schoenen diep geel zijn en niet te knallend qua kleur, lenen ze zich perfect voor onder een pak. Ze springen er echt uit onder je outfit en geven je look net even wat meer cachet.

Wat je vooral niet moet dragen bij een blauw pak: grijze schoenen

Grijs pak, welke kleur schoenen?

Zwarte pakken worden niet vaak gekozen voor zakelijke aangelegenheden, maar grijze des te meer. Grijze pakken zijn over het algemeen iets minder formeel dan blauwe en worden daarom steeds populairder op de werkvloer. De kleur schoenen die je daarbij kiest is ook afhankelijk van wat je zoekt: wil je een wat formelere look dan kun je kiezen voor zwarte schoenen, wil je juist iets informeler, ga dan voor de cognac-kleurige veterschoenen.

Wat betreft de sneaker begint het antwoord te vervelen, maar ook hier geldt dat de witte sneaker een uitstekende combinatie is. Eigenlijk is een effen witte sneaker gewoon een must have in je garderobe 😉 Voor een meer opvallende look zijn onze stijlvolle, oranje brogues een aanrader. De donkeroranje kleur past namelijk erg mooi bij grijs.

Schoenen bij een bruin pak

Een bruin pak combineren met de juiste kleur schoenen is gelukkig ook niet zo ingewikkeld. Waar een bruin pak tot voor kort toch vooral als oubollig werd beschouwd, begint de kleur nu weer hard aan populariteit te winnen. Vandaar dat we je ook hier even advies over willen geven.

 Je kunt bij een bruin pak gerust in hetzelfde kleurenpalet blijven en dus kiezen voor bruine veterschoenen. Let daarbij wel op dat er genoeg contrast zit tussen de kleuren bruin. Dus bij een donkerbruin pak kies je een lichtere schoen en vice versa. 

Ook hierbij geldt dat een nette, witte sneaker een uitstekende combinatie is. Heil de witte sneaker! En voor een meer opvallende look heb je het geluk dat bruin goed combineert: zowel onze oranje als gele brogues, maar ook de blauwe (niet de aqua) en de groene zouden een prima match zijn.

Pak en schoenen combineren

Je hebt voor alle gangbare kleuren pakken dus ook voldoende manieren om ze op een stijlvolle manier te combineren met jouw schoenen. Of je nou gaat voor klassiek, sportief of juist opvallend, wij hebben in elk geval de juiste schoenen voor jouw look. Twijfel je over je keuze of wil je graag eerst nog wat meer advies? App jouw vraag dan gerust even naar 0638053515 en ik help je graag verder!